NetScaler ‘da Hostname tabanlı load-balance izlenmesi

NetScaler ‘da load-balance izlemek istendiğinde HTTP için HTTP ve HTTP-ECV monitorleri hazır olarak geliyor. Ancak bu monitorler hostname tabanlı değil IP tabanlı geliyor. Bu durumda Netscaler, o hostname üzerindeki web uygulamasını değil, web sunucunun durumunu kontrol etmiş oluyor. Özellikle IIS web sunucularda bir web sitesine ait applicaton pool ‘da sorun çıktığında ve o web sitesine ulaşılamadığında, web sunucu ayakta olduğu için Netscaler o web sitesine istekleri yöneltmeye devam ediyor.

Bu sorunu aşmak için NetScaler ‘da “name based load-balancing monitoring” yapılmalı. Bu işlem için;

– Web sunucuda (10.10.2.1) , web sitesinin (www.hebele.com) root dizininde status.txt dosyasını oluşturmalı, içine OK yazmalısınız.
– Cihaza SSH ile bağlanmalı, GUI’de carriage return ve newline problemleri sebebiyle, command line ‘dan aşağıdaki komutları kullanmalısınız.

add lb monitor hebele.com-HTTP HTTP-ECV -send “GET /status.txt HTTP/1.1rnHost:www.hebele.comrnConnection:Closernrn” -recv OK -LRTM ENABLED
add dns addRec hebele.com-srv1 10.10.2.1
add server hebele.com-SRV1 hebele.com-srv1
add service hebele.com-HTTPSVC1 hebele.com-SRV1 HTTP 80 -gslb NONE -maxClient 0 -maxReq 0 -cip ENABLED Client-IP -usip NO -useproxyport YES -sp ON -cltTimeout 180 -svrTimeout 360 -CKA YES -TCPB YES -CMP YES
bind lb monitor hebele.com-HTTP hebele.com-HTTPSVC1

gurcan Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *