Chios (Sakız) – Lesvos (Midilli) Gezisi – 6. Gün – Petra

Molyvos ‘taki 3. günümüzde adını daha önceden öğrendiğim ve beğenilen bir kumsalı olan Petra köyüne gitmeye karar verdik. Bunun için 11:00’deki otobüsü yakalayacak şekilde odamızdan çıktık. 11:00’de duraktaydık ama otobüs yoktu, çünkü otobüs saati 10:50 imiş.

Bir sonraki otobüsü beklemek yerine yakınlardaki başka bir plaja gitmeye karar verdik. Otobüs durakları arasında Eftalou isminde bir yeri görünce karar verdik, durağın yanındaki taksilerden biriyle Eftalou ‘ya yola çıktık. 4 Km süren yol için ödediğimiz ücret 6 Euro idi. Taksiden indiğimizde bir yerler olabileceğini sanıyorduk ama yanılmışız. Sadece bir otelin ve tavernanın olduğu in cin top oynadığı taşlık bir kumsaldan ibaretti. Tam bir hayal kırıklığı oldu. Geri dönen otobüsü kaçırmamız da işin cabası oldu. Denizi dalgalıydı, kumsalı da rüzgar ve dalgalardan dolayı kirliydi. Anlaşılan deniz yoluyla kaçan mültecilerin geceleri çıkış yaptığı bir kumsalmış, çünkü kumsalda sosyal görevlilerini, ayrıca bir çok noktada kullanılıp atılmış can yelekleri gördük.

Telefonlarımız da çalışmadığı için Molyvos ‘a yürümeye karar verdik. Yürürken de araç kullanmadığımıza tekrar tekrar küfrettik. Sanırım 3,5 Km kadar yürüdük. Tekrar otobüs durağına gelip ilk gelen Petra otobüsüne bindik. Kısaca 2 saatlik bir kaybımız oldu. Molyvos – Petra arası 5 Km mesafe ve otobüsle 5 dakika sürüyor, otobüs ücreti de kişi başı 1,8 Euro. Petra küçük bir sayfiye yeri. Kumsalın bittiği yerde tavernalar ve kafeler var. Şezlonglar ve şemsiyeler kafe ya da tavernadan alışveriş yapıyorsanız ücretsiz. Plaja sadece içecek servisi yapılıyor, yemek için plajdan çıkıp kafe ya da tavernalara geçmelisiniz.

Petra kumsalı kum ve yeterince büyük. Çok sayıda mekan var ve hiç biri bizdeki gibi mafyavari değil. Gürültülü müzik yok, seyyar satıcılar yok. Koşuşturan ve bağıran insanlar sadece Türklerdi bu arada 🙂 Biz Eden adında bir kafenin şezlonglarına oturduk. Kumsaldan da kafeden de çok memnun kaldık. 3 bira ve bir klüp sandviç için 14 Euro verdik.

Petra's Beach

Petra's Beach

Bir ara plajdaki diğer kafe ve tavernalara da baktık. Χρήστος (Hristos okunuyor) adlı bir aile işletmesinde kız arkadaşım güveçte soslu karides yedi, bira içtik, oldukça memnun kaldık. 2 bira ve karides yemeği için 14 Euro ödedik.

Akşam saat 19:00 civarına kadar Petra’da kumsalda kaldık, marketten yiyecek ve bira aldık, magnet aldık. Petra ‘nın denizindende, mekanlarındanda, ortamındanda çok memnun kaldık, son otobüsle de Molyvos ‘a döndük. Molyvos ‘taki son akşamımızda da yine kumsalımızda bira içip şezlonglarda dinlendik.

Bir sonraki sabah dönüş için erken kalkacağımız için 23:00 civarı uyuduk.

Chios (Sakız) – Lesvos (Midilli) Gezisi – 1. Gün Sakız
Chios (Sakız) – Lesvos (Midilli) Gezisi – 2. Gün Sakız
Chios (Sakız) – Lesvos (Midilli) Gezisi – 3. Gün Sakız
Chios (Sakız) – Lesvos (Midilli) Gezisi – 4. Gün Molyvos
Chios (Sakız) – Lesvos (Midilli) Gezisi – 5. Gün Molyvos
Chios (Sakız) – Lesvos (Midilli) Gezisi – 6. Gün Petra
Chios (Sakız) – Lesvos (Midilli) Gezisi – 7. Gün Ayvalık

gurcan Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *