RHEL5 uzerine HP DataProtector Agent kurulmasi

Onceki gunlerde RHEL5 kurulu local yedekleme sunucumuza, sistem icin kullandigimiz HP DataProtector programinin Disk Agent (da) kisminin kurulmasi gerekti. Sagolsun HP dokumantasyon konusunda benden daha kotu oldugu icin, hangi CD/DVD kullanilacagina dair bir bilgi yok. Internetteki forumlarda da bir cok insanin bu sebepten kafasi karismis gibi.

HP DataProtector sitesinde Disk Agent clientlarinin hangileri oldugu bildirilmedigi gibi, verilmis olan agent ISO dosyalarinin isimleri de bir harika. (Ornegin B6960-10010.iso, B6960-10011.iso vb.) Hangi ISO’yu download edip kurmaniz gerektigi herhangi bir yerde yazmiyor sitede ya da ben bulamadim. Cozumu http://www.brucalipto.org/linux/how-to-install-data-protector-60-on-red-hat-enterprise-linux-5 adresinde buldum.

Cozum icin;

HP DataProtector merkezi yedek sunucusu ile yedekleme yapabilmek icin linux clientlarinizda “Disk Agent” kurulu olmasi gerekiyor. Bu agenti kurmak icin, RHEL5 sisteminizde ncompress ve xinetd paketlerinin kurulu olmasi zorunlu. Bu paketler sisteminizde kurulu degilse, RHN uzerinden download edip kurmak icin asagidaki komutu root olarak calistirin.

yum install ncompress xinetd

Disk Agent kurulumu icin HP DataProtector sitesinden HP-UX PA-RISC Install Server CD dosyalarini ISO olarak buraya tiklayarak download edin. Daha sonra bu ISO dosyalarindan HP-UX PA-RISC Install Server CD1 (B6960-10017.iso) olan ISO dosyasini sisteminize bir dizine asagidaki sekilde baglayin ve install scriptini calistirin.


# mount /dosyalar/isos/B6960-10017.iso /mnt
# cd /mnt/LOCAL_INSTALL
# ./omnisetup.sh

Install scriptinin sorularina yanit verdiginizde kurulum islemi basariyla bitecektir. Daha sonra /etc/xinet.d/omni dosyasinin olusup olusmadigini kontrol edin, icerigi asagidaki gibi olmalidir.

service omni
{
socket_type = stream
protocol = tcp
wait = no
user = root
server = /opt/omni/lbin/inet
server_args = inet -log /var/opt/omni/log/inet.log
disable = no
}

Daha sonra son kontrolleri yapin, bunlar dosya haklari, xinetd servisinin tekrar baslatilmasi ve agent portunun (5555) acik olup olmadigidir.


# chown root /etc/xinet.d/omni
# chmod 644 /etc/xinet.d/omni
# telnet localhost 5555

Telnet isleminde eger portun acik oldugunu goruyorsaniz her sey normal bir sekilde calisiyor olacaktir. Artik HP DataProtector sunucusunun ana ekranindan “Import Client” komutu ile linux clientin host ismini verdiginizde belirtilen clienttan yedekleme yapabilirsiniz.

gurcan Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *