Gidiş

Geldigimde evde yoktun.Etrafima bakindim ugrayip ugramadigini anlayabilmek icin ama ne terliklerin ortadaydi ne de koltuk uzerine atilmis herhangi bir sey yoktu,zaten gelseydin anlardim odadaki kokudan.Ama yoktun,anlasilan henuz gelmemistin o geceden beri.Birakilan gazetelerin tarihinden 3 gundur seni goremedigimi anladim.

Icimde birseyler vardi seni gorememekten kaynaklanan bir yanma sanki.Bir seyleri soyleyememis olmanin verdigi,gaz rahatsizligi gibi bir seydi bu.Konusmak istediklerimi soyleyememekten huzursuzdum.Seni kaybetmis olabilecegim aklima geliyordu,oyle ya neden 3 gundur yoktun,neden beni aramiyordun.Iste bu fikirlerdi beni senin evine kadar getiren,yedek anahtarlarla evine girme cesareti verdiren.

Merdivenlerden inerken komsularindan bir kadin ile karsilastim,bana annene gitmis olabilecegini soyledi.Bir an icin mutlu olmustum annenin ismini duymaktan, oysa aramizin ne kadar kotu oldugunu biliyorsun onunla.Sen henuz kendi evine cikmadan once onunla kalirken neler cektigimizi hatirliyorsundur.Arayamiyordum bile seni evden,annen surekli bana hakaretler yagdirip yuzume kapatiyordu seni istedigimde.Ama vazgecmemistim hic.Hep aramistim,ihtiyacin oldugunda,ihtiyacim
oldugunda. O an ki mutlulugum senin hayatinda benden baskasi olmadigini dusunmemdendi.
Oyle ya baska biri olsa ona giderdin annene degil,degil mi ? Ancak isin en kotu yani annenin kavgamizi bahane edip ayrilma istegini koruklemesi – ki yapar biliyorsun – olurdu.Ve bu ani dusunce kapladi beynimi birden.Ayriliktan bahseden olmamisti neden aklima ilk olarak ayrilik istegini koruklemesi gelmisti? Benden ayrilmayi isteseydin soylerdin sanirim yuzume.Cunku ben oyle yapardim.Baska biri olsa dahi.Korktum kendimce.Usulca indim merdivenlerinden kac kere beraberce inip ciktigimiz.

Eve dondugumde aksam olmustu,Beraber kaldigimiz kardesim mutfakta yemek yapiyordu kendince.Pek fazla konusmadan yemege oturduk,ama bana bir seyler soracagindan emindim senin ve iliskimiz hakkinda.O kadar belli olmus muydu aramizdaki sorun onu dusundum bir an.

– O mu?
– O.
– Neden?
– Bilmiyorum.
– Konustunuz mu?
– Hayir.

Bekledigimden daha kisa surdu sorulari.Kafam karismis ama sorularinin hemen bitmesinden memnun olmustum.Konustunuz mu diye sordugunda konusmaya calistigimi ama seni bulamadigimi belki de beni terkettigini dusundugumu soylemedim.Cunku henuz sen bir sey soylememistin,bir tek kelime dahi,yalnizca cantani alip gitmistin yanimdan.

Not: Denemeyi ne zaman yazdığımı hatırlamıyorum, tahminen 90’lı yılların sonunda bir tarihte

gurcan Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *