Madrid-Toledo-Barselona Gezisi

Avrupa’da görmeyi istediğim şehirlerden ikisini birden görmek için bu yıl İspanya’ya gitmeyi istiyordum. Bu yüzden 2014 Nisan içerisinde Madrid ve Barselona’ya gitmek için Pegasus’tan Temmuz ortasına indirimli bilet buldum. Her ne kadar indirimli desem de Barselona biletleri Madrid’e göre pahalıydı. Planımız önce Madrid’e gidip 3 gün kalmak, daha sonra ise hızlı trenle Barselona’ya geçip toplam 6 gün kalmak di, ancak daha sonra hızlı trenle günübirlik Toledo fikrini de ekleyince 7 gece/8 gün oldu.

Bu yıl iş değişikliğim sebebiyle İspanya için İtalya’nın aksine çok fazla araştırma yapamadım. Sadece otel konusunda her zamanki gibi TripAdvisor, Booking.com, Expedia gibi seyahat sitelerini inceleyerek karar vermeye çalıştım. Madrid ‘de otel seçimi konusunda zorlanmamama rağmen Barselona için fiyat/performans konusunda iyi bir otel bulmak kolay olmadı.

Madrid için şehrin en merkezi iki meydanı olan Puerta del Sol ile Plaza Mayor meydanları arasında 2 yıldızlı “Hostal Sol Cruz” adlı otel/pansiyonda 4 gece/2 kişi oda ayırttım.

Barselona için uygun fiyat bulma çabalarım neredeyse 2014 haziranında bitti. Bu tarihe kadar okumadığım hostel/pansiyon/otel yazısı kalmadı sanırım. Sonunda paraya kıyıp Barselona’nın İstiklal Caddesi sayılabilecek olan Las Ramblas’a görece yakın, metro istasyonlarından birine yakın 3 yıldızlı “Hotel Acta Mimic” ‘te 3 gece/2 kişi oda ayırttım. Her ne kadar 3 yıldız olmasına rağmen bence daha fazlasını hak ediyor. Yazının sonraki kısımlarında detaylı anlatırım.

İş değişikliğim ve izin alamayışım sebebiyle vize işlemlerini kendim yapamadım, ofisi Harbiye/İstanbul ‘da olan Vize İşlem Merkezi (http://otelix.com – web sitesi başarısız kabul etmek lazım.) oldukça başarılı bir şekilde benim adıma tüm işlemleri yaparak pasaportumu kurye ile ulaştırdı.

Maliyetle gelince (2 kişi);

İstanbul – Madrid (Pegasus Airlines) – 388 TL
Madrid – Toledo (Renfe AVCity hızlı tren – Gidiş-Dönüş) – 112 TL
Madrid Hostal Sol Cruz (4 Gece/Double) – 540 TL
Madrid – Barselona (Renfe AVE hızlı tren) – 380 TL
Barselona Hotel Acta Mimic (3 Gece/Double) – 760 TL
Barselona – İstanbul (Pegasus Airlines) – 780 TL

Yazı biraz uzun olduğu için günlere bölmek zorunda kaldım.

Madrid-Toledo-Barselona Gezisi, 1. Gün: Madrid
Madrid-Toledo-Barselona Gezisi, 2. Gün: Toledo
Madrid-Toledo-Barselona Gezisi, 3. Gün: Madrid
Madrid-Toledo-Barselona Gezisi, 4. Gün: Madrid
Madrid-Toledo-Barselona Gezisi, 5. Gün: Barselona
Madrid-Toledo-Barselona Gezisi, 6. Gün: Barselona
Madrid-Toledo-Barselona Gezisi, 7. Gün: Barselona
Madrid-Toledo-Barselona Gezisi, 8. Gün: Barselona

gurcan Written by:

2 Comments

  1. Büke
    February 6, 2015
    Reply

    merhaba.. gezinizin ilk 3 gününü keyifle okuduk yalnız 4-8 arası günleri okuyamıyoruz, sayfa bulunamıyor. yeniden yükleme vb. yapılabilir mi, nasıl ulaşırız devamına?? teşekkürler..

    • gurcan
      February 6, 2015
      Reply

      Merhabalar,

      Sayfalari bulamamaniz normal cunku yazmayi bitirmedim tembellikten 🙂 Acikcasi yazmak icin ara verince unutmusum bazi seyleri. Bu ay icinde bir de Amsterdam gezisi yapabildim, onu da umarim yazabilirim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *