Raspberry Pi – iPhone Muzik Sunucusu

Bugun Raspberry ile oynarken eski yazılarımdan http://gurcanozturk.com/2009/05/networkten-mp3-dinlemekdinletmek-daapitunes/ başlıklı yazıda olduğu gibi mt-daapd ‘yi Raspberry ‘ye kurup iPhone/iPad cihazlarıma müzik yayını yapmaya karar verdim.

Öncelikle http://sourceforge.net/projects/mt-daapd/files/latest/download adresinden mt-daapd kaynak kodunu indirin ve http://gurcanozturk.com/2009/05/networkten-mp3-dinlemekdinletmek-daapitunes/ adresindeki işlemleri aynen uygulayın.

Birkaç not:
– Raspberry Pi üzerinde kullandığınız dağıtımda eksiklikler olabilir, bağımlı paketleri de kurmalısınız. libgdbm-dev, libid3tag0-dev bunlardan bazıları)
– iOS6 ile gelen iTunes bir türlü görmedi aynı networkte olmasına rağmen. Ben de ücretsiz SimpleDaap uygulamasını kurdum. Uygulamanın tek sorunu Parola koruması desteklemiyor, bildireyim.
Local network dışına yayın yapmak isterseniz kullandığınız routerdan TCP 3689, UDP 5353 portlarını Raspberry Pi ‘ye yönlendirin.
– Local network dışına yayın yapmak isterseniz SSH ile port yönlendirebilirsiniz.

ssh [email protected] -g -N -L 6689:localhost:3689

– Ubuntu sisteminizde Avahi kurulu ise Rhythmbox otomatik olarak sunucuyu görüyor.
– Mac OS X üzerinde iTunes ile dinlemek için aşağıdaki komutu bir terminalde çalıştırın. DAAP paylaşımı iTunes menüsünde belirlediğiniz isim ile (benim örneğimde piTunes) görünecektir.

dns-sd -R piTunes _daap._tcp local 6689

* Eğer SSH yönlendirme çalışmıyor veya her seferinde uğraşmayı istemiyorsanız daapforward scripti işinizi kolayca görecektir. Mac OS X 10.8.2 üzerinde denedim güzelce çalışıyor.

– iPhone ile Edge üzerinden denemeler yaptım, oldukça başarılı buldum.

gurcan Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *